Friday, August 26, 2011

N O T H I N G

macam2 jenis manusia ni . payah nk cari manusia yg btol2 baik .
dalam dunia ni payah nk cari manusia yg btol2 jujur & bleh dipercayai .
kawan2 sekarang ni memang tak bleh nk percaya .
kadang sampai ahli keluarga pown xbleh percaya .
tengok berita , macam kes ada . ayah rogol anak .
abang rogol adik . anak bunuh ibu .
ibu buang bayi and macam2 lg la .
ish ish ishh .
dunia dh semakin ke akhir zaman .
kadang2 aku pening dgn kehidupan yg penuh kekeliruan ni
aku tak paham dengan apa yg terjadi sekarang ni .
aku bersyukur sebab dilahiran dari kalangan orang yang baik2 .
aku dikurniakan kawan2 yg baik .
tp sebaik mana pown kawan2 , tetap ada buruk nya .

  • kawan yang baik adalah kawan yg sentiasa ada tiap kali kawan nya memerlukan pertolongan .
  • kawan yg baik juga tidak pernah merungut utk membantu kawan nya .
  • kawan yg baik juga tidak pernah mentertawakan kawan nya ketika melakukan kesalahan .
  • kawan yg baik tidak akan mengutuk kawan nya sendiri .
  • kawan yg baik akan menghulurkan tisu takala kawan nya mengalirkan air mata .
  • kawan yg baik akan turut bersedih jika kawan nya berduka .

  • aku juga bukan kawan yg baik .
    aku juga tak pernah impikan untuk menjadi kawan yg sempurna .

    • apa guna kawan kalau tidak dapat membantu kawan nya ?
    • apa guna kawan kalau dibelakang sentisa mengutuk ?
    • apa guna kawan kalau hanya untuk ketawa ?
    • kita akan menemui kawan sejati takala kita menghadapi musibah .
      di situ kita akan mengenali siapa kawan sejati .
      siapa yg akan menghulurkan tangan untuk membantu ~


      TERIMA KASIH SUDI BACA, KOMEN LA SEKALI :)

      Thursday, August 25, 2011

      S E D I H :(

      ok pada 24/08/2011
      ari yg aku tak dapat aku lupakan .
      ok my aku story mori ckit .
      cta dya mcm ni . aku dengan kawan2 dh plan nak p berbuka puasa kat kuala perlis .
      dh rancang dekat seminggu . dah set semua benda . siap dah ada plan nak makan pa .
      kami rancang nak makan makanan seperti dibawah .......

      SOTONG GORENG TEPUNG
      SIAKAP TIGA RASA
      TOMYAM SEAFOOD

      TELUR DADAR

      Tp semua tu hanya la rancangan . lepas ja saip2 aku mendapat satu berita buruk (malas nk cerita brita apa)
      terbantut semua kmi punya rancangan !!
      shittt ! mmng benci laaa !!
      last2 sekali kami hanya makan yang ni jaaa ..........


      MKN GCB JA




      sowie tow kawan2 . aku tak sangka nk jd mcm ni
      THANK KWAN2
      to MY LOVE . syg MINTAK MAAF kt b atas apa yg jadi ni
      kesian kt b balik penat2 . last2 tak boleh buka puasa ngn syg
      sekali lg syg mintak maaf sgt2 kt b :(




      TERIMA KASIH SUDI BACA, KOMEN LA SEKALI :)

      Thursday, August 18, 2011

      IDAMKAN BUTIK BERJENAMA

      let's me story
      aku ni anak jati kedah .
      dilahirkan di kedah . mebesar di kedah .
      smpai la smbung belajaq pown kt kedah .
      (kdg2 bosan jgk) ^,^
      ok nk mulakan cita mcm ni la .
      aku ni berharap sgt suatu hari nnt kedah ni maju la ckit .
      bukan apa , byak pembanggunan skunk ni . tp yg xsedap nya .
      kt cni xdk kedai2 pakain yg mcm CK , GUESS , TOPMAN , MNG dan lain2 lg
      klau x pown buka la PDI stu kt cni . adoiii laaa .
      klau ampa nk tow BASKIN ROBBINS pown xdk .
      lg stu STARBUCKS pown xdk . ish ish ishhh
      adoiii la .
      tlong la buka sma butik2 mcm 2 . tow x rmai org KEDAH yg dk p PENENG utk beli pakian2 tu .
      harap pihak yang berkenaan mengambil peluang la utk buat market kt ALOR SATAR .
      engt owg ALOR STAR ni xdk duit ka . porahhh !

      TERIMA KASIH SUDI BACA, KOMEN LA SEKALI :)

      Monday, July 25, 2011

      AlL aBoUt PrAkTikAL

      time ni lepas jmpa customers

      dh dekat sbulan aku Li .
      best gak la , tp penat kot .
      buat qeja luaq . sepanjang aku Li ni dh dua kali outstation .
      bos ok , best .
      staf2 pown best , baik .
      bt masa skunk ni xdk mslah la bekerja kt ctu .
      tp pnat ckit la .
      sejak aku kerja ni , skill marketing aku semakin bertambah ,
      aku dh bleh jmpa customers dh , dh xbapa malu dh .
      tak sabar nk abeh li .
      nk tnggu 2/12/2001 lmbt lg la .
      aduhhh :(


      TERIMA KASIH SUDI BACA, KOMEN LA SEKALI :)

      Sunday, July 10, 2011

      ❤ T E R I M A K A S I H ❤

      selama aku tulis blog ni . aku jrang cerita psai cinta .
      aku tak tau la mcm mna nk cta psai cinta ni ~pening , pening~
      tak pa , tak pa aku try story gak .
      1st time aku rasa mcm ni . tak tow la kenapa . mungkin ni la owg sebut CINTA .
      bwu aku tow . dlu dya bukan siapa2 dlm idup aku . hnya sekadar seorang teman yg selalu tnya aku
      "keyla bla nk my langkawi" .
      dan skunk dh berubah soalan "keyla bla kta nk kawin"
      to be honestly I'm very happy with you .
      awk buat sy jatuh CINTA dgn awk .
      sebelum ni sy xpenah keluarkan perkataan CINTA kt mna2 lelaki sbb sy xyakin .
      sekarang sy dh yakin yg utk keluarkan kta2 tu .
      SUMPAH tak sia2 sy buka pintu ati sy utk terima awak pada 27.6.2011 .
      sy harap awk tak kecewakan sy & awk akan tunaikan segala kata2 awk dpt sy yg awk akan jga sy .

      thankz awk sbb snggup buat sy jtuh cinta kat awk .


      TERIMA KASIH SUDI BACA, KOMEN LA SEKALI :)

      Tuesday, June 14, 2011

      ❤。◕‿◕。❤ P E R T E M U A N ❤。◕‿◕。❤

      tak tow nk cta apa la .
      hah engt dh , nk cta psai perjumpaan member2 lama .
      hehehehe ~
      lpas ja aku sekolah masing2 bwk diri masing2 .
      semua dpt belajar jauh2 ,
      tinggai aku ja yg dk kg , belajar kt cni .
      ila dh p johor buat nursing
      fiqa plak p bangi buat business .
      dyna p melaka buat kejuruteraan awm .
      shima pown kt kl bt fisio .
      tikah dk skolah amek stpm
      aku kt jitra buat marketing .
      mlm 2 ada la bleh berkumpul , tp msih xckup geng . time 2 dyna xblek lg .
      tikah plak ada mslah .
      so kmi bere4 ja la yg kuaq . best . tp klau ckup 6org mesti lg best .
      susah la nk dpt cuti sekali . ermm
      arap stu ari nnt kta dpt berkumpul bg ckup geng . bwu best kn .
      keyla , fieka , shima
      kmi berempat
      fieka , ila , keyla



      aik aik . spa plak ni
      paktam & mat ery . terjumpa plak dpa .


      TERIMA KASIH SUDI BACA, KOMEN LA SEKALI :)

      Tuesday, June 7, 2011

      B E R J A Y A {^,*}

      suka suka suka
      akhirnya berjaya hilangkan sedikit pushbag kt perut ni .
      skunk kna kwal mkn lg .
      nk bg kurus agk2 jd mcm natasya hudson
      hahaa ~
      lg stu mslah xberjaya la .
      nk bg muka yg bntuk U ni ubh ke V .
      pipi ni susah la nk kurus . geram btoi ...
      xpa , aku akn berusaha lg .
      go keyla go ^,-


      TERIMA KASIH SUDI BACA, KOMEN LA SEKALI :)

      Saturday, June 4, 2011

      PENGALAMAN 2-MINGGU DI PIZZA

      pengalaman baru sebagai pekerja pizza .

      sumpah best .

      mmng agak penat , tp bnyak pengalaman kt c2 .

      dapat kawan baru .

      tp malangnya terpaksa berhenti awl .

      nk bt mcm mna xdk rezeki kt citu .

      aku xkan lupakan memori aku yg seketika kt citu .

      best kenai gang2 pizza 2 .

      walaupun kejap ja kerja ngn ampa , aku ttp best .

      best , best best

      PIZZA HUT LIMBONG KAPAL






      TERIMA KASIH SUDI BACA, KOMEN LA SEKALI :)

      Wednesday, May 18, 2011

      PERGI !!!!!

      aku tak tow nk tulis apa skarang ni .
      yang aku tow hati aku tengah ada msalah ckit .
      kecelaruan yg teramat sangat .
      aku cuba buang perasaan ni dari dalam diri aku , tp .................
      erhhhhh ,,,,, aku memang benci keadaan sekarang .
      setiap kali perasaa mcm ni muncul ja , aku cuba buat tak tow .
      tapi lagi aku cuba elak , lg dekat dan lg menusuk perasaan 2 .
      YA ALLAH . tlong lah hambaMU ini , jauhkan lah hambaMU dari perasaan yg aku paling tak suka ni .
      ini bukan masalah CINTA . tp ni perasaan kebencian terhadap sesuatu ...
      rasa benci yg membuak-buak . tolong la . aku xmow benci-membenci mcm ni .
      sbb perasaan mcm ni akan menimbulkan banyak masalah .
      PERGI PERGI PERGI JAUH PERSAN NII !!!
      AKU BENCI PERASAAN NI !!!!!!!!!!!


      TERIMA KASIH SUDI BACA, KOMEN LA SEKALI :)

      Thursday, May 5, 2011

      S T O R Y A B O U T M Y F R I E N D :)

      bnyk kenangan aku ngn dpa ni .
      mula2 aku kenal depa ni aku xsuka pown kt depa .
      lama2 dh kenal bwu aku tow yg depa ni baek sgt .
      aku sayang hampa weh .
      jangan lupa aku tow bila hampa dh berjaya nnt .
      ni la member & sahabat sejati aku di bangku sekolah .



      ni la kwn sejati aku .
      aku sayang hampa weh .
      aku hrp xdk sesuatu yg buruk berlaku antra bersahabatan kita
      kalau aku ada bt clp kt hampa aku mintak maaf .
      mereka ni kwn sekampung aku . cun kn kwn2 aku ni .


      TERIMA KASIH SUDI BACA, KOMEN LA SEKALI :)

      Thursday, April 28, 2011

      F O R M U L A 1 .


      fuhhhh ! lega sebab dh abeh exm .
      ni la ary yg aku tngu2 .
      tp ari ni jgk telah menjadi ari yg bersejarah utk aku .
      selama hidup aku , aku xpnah lupa psai exm & pukul brapa start exm .
      oleh sebab CARELESS aku ni , aku hmpir2 xp jawab satu paper .
      aku engt paper 2 start pukul 2.30 , rupa2nya start pukul 11.15 .
      gila kau , nasib mmber aku msg aku pukul 10.50 .
      aku pown apa lg dgn kalut nya bngun n trus mndi .
      nsib la smpat mndi .
      aku ni dh la jenis mndi lama . ari ni aku mndi pling cepat dlm sejarah hidup aku .
      aku mndi + siap pkai bju (bju x iron) dlm msa 10 mnt .
      fuhhhh .
      tnpa bekata apa2 , aku terus capai knci keta (keta bapak aku) memecut kereta tnpa menjawbpertanyaanmak aku (anak derhaka) .
      pejalanan dri umah aku nk ke poli 2 dlm 30km . selalunya mengambil masa 25mnit dgn kelajuan70km/jam .
      ari ni aku drive 15 mnit . mak kau gila laju .
      kalu sapa yg dk kat area umah aku msti dya tow jlan sungai korok 2 mcm mna .
      jln 2 mmng agak bahaya sbb banyak lori . d'all tgh dlm proses upgrade jlan 2 .
      mmng aku bwk mcm fomula 1 .
      nyawa dh kt tengkok la .
      dlm msa 2 smpt lg aku pkai stokin + kasut (mmng kau nk mati awl)
      hah nasib aku smpai tepat pada masa .
      smpat lg aku msk bilik exm . mmng la aku msk 2 owg laen dh jwb soalan .
      dgn kepenatan + kepinga-pingaan , aku membuka kertas soalan n tgk la soalan .
      nsib la soalan yg dibagi 2 aku baca semalamnya .
      aku bersyukur wlaupon nyawa dh dekat tengkok , apa yg aku bca mlm 2 xhilang .
      aku bersumpah lepas ni aku xmow careless lg .
      hal ari ni aku jdkan pengalaman hidup utk selama-lamanya .


      TERIMA KASIH SUDI BACA, KOMEN LA SEKALI :)

      Friday, April 22, 2011

      zaman sekolah .

      MUNGKIN NI LA MUKA AKU BERPAKAIAN SERAGAM SKOLAH
      ZAMAN SEKOLAH DULU.
      NI AKU CURIK TUDUNG ADK AKU
      N SAP PIX NI .
      HAHA ~

      ya Allah btoi la owg kta, bla dh lpz zmn skolah msti kta akn rasa wndu
      ni la yg terjadi kt aku skunk ni .
      wndu zaman ponteng klz ngn 6 sekawan kmi .
      ILA , DYNA , SHIMA , TIKAH ,PIKAH , & AKU .
      aku wndu zaman kta kongsi ayaq teh o'ais .
      bli stu bungkus kongsi 6 owg .
      wndu time klz akaun(ckgu siti rohmah) .
      cikgu yg kecil molek , mata bulat . klau marah membesar mata dya .
      akaun yg xpernah lulus bla ujian , nsib spm aku lulus .
      xlupa ckgu math yg selalu ajq kmi jd tunggang tebalik (ckgu syakila)
      wehh ampa engt x lg msa kta kna pggil ngn pengetua . kes xmsk klas ERT
      lawak la time 2 .
      yg pling pnting , wndu naek moto PBN with DYNA yg sesama sewel mcm aku .
      bnyak kenangan ngn moto 2 .
      xlupa juga wndu msa becinta ngn pakwe kelas sebelah (malu nk cita sebenaqnya) hehe .
      banyaknya kenangan masa 2 .
      rsa mcm nk ulang ke masa dulu ja .
      wndu sgt2 .



      TERIMA KASIH SUDI BACA, KOMEN LA SEKALI :)

      Tuesday, April 12, 2011

      KELAS MEMASAK ~

      TADaaaa ~
      hah ni cta psai kelas memasak aku ngn makcik2 sekampung aku .
      haha , jgn glak sbb aku p belajaq msak ngn geng2 makcik2 .
      maklum la owg muda pakat xmow .
      so aku p ja la ngn makcik2 .
      dh bnyk mnggu dh aku p . tp mnggu ni ja rsa mcm best ckit .
      minggu ni kmi blejaq bt TAT TELUR .
      bleh tahan sedapnya .
      lawak gak belajar ngn makcik2 ni .
      d'all tau gelak ja .
      cikgu ajar d'all smbang .
      pastu pakat kalut la xpham step .
      rasa mcm nk cepuk ja d'all .
      biasa la belajaq dlm kmpung , so belajaq masakan biasa2 ja la .
      nk mintak cikgu ajaq masakan barat tkut plak makcik2 tu pakat xlalu nk mkn .
      biar la bljar ngn makcik2 pown , jnji xbuang msa kn kn kn :)
      sekian ~

      nah ! RASEPI NYA !


      bahan2
      375 gm mejerin
      125 gm gula halus
      620 gm tepung gandum
      2 biji telur
      1 sudu teh asen vanilla


      bahan pilling telur .
      5 biji telur
      60 ml susu segar
      100 gm gula halus
      330 ml air
      (semua bahan utk pilling ini digaul hingga sebati)

      cara membuat

      1.pukul majerin dan gula hingga kembang
      2.hasukkan telur dan kacau hngga sebati & tuangkan asen vanilla
      3.ayak tepung dan masukkan sedikit demi sedikit ke dalam majerin & telur yg dipukul tadi.
      gaulkan dgn hujung jari .
      4.canaikan ke dlm acuan mengikut kehendak anda :)
      5.tuangkan piling telur ke dalam acuan .
      6.bakar di dalam ketuhar pada suhu 200 drjh celcius selama 15 minit

      TERIMA KASIH SUDI BACA, KOMEN LA SEKALI :)